Wanneer kun je bij ons terecht?

Door onder andere Autisme, PDD-NOS, ADHD, ADD, lichtverstandelijke en/of psychische beperking of niet-aangeboren hersenletsel is de weg naar zelfstandigheid niet altijd vanzelfsprekend. In dat geval is het fijn en soms noodzakelijk om 24-uurs begeleiding te ontvangen. Samen met de betreffende begeleiders werken we aan de mogelijkheden en aan jouw weg naar zelfstandigheid.

Onze bewoners kopen zorg in met een PGB budget. Als je bij De Blankehoeve wilt komen wonen, dien je over een geldig indicatiebesluit te beschikken en kom je in aanmerking voor een PGB-budget. Indien de zorgvraag zich naar aard en omvang zodanig ontwikkeld dat De Blankehoeve naar ons inziens geen verantwoorde zorg kan leveren binnen de grenzen van het indicatiebesluit, vraagt de deelnemer of zijn wettelijke vertegenwoordiger op gemotiveerd schriftelijk verzoek van de zorgaanbieder binnen afzienbare tijd een nieuw indicatiebesluit aan bij het indicatieorgaan (zoals bijvoorbeeld de gemeente).

Het begint eerst met een kennismaking: passen wij bij jou en pas jij bij ons? Kun je je vinden in onze visie en vind je horeca eigenlijk wel leuk of wil je liever in de groenvoorziening of het onderhoud? Wat is je geschiedenis, wat ging daar goed en wat ging daar minder goed en wat kunnen we daarmee? Zo leren we elkaar een beetje kennen en gaan we kijken naar de mogelijkheden.
In sommige gevallen is de Blankehoeve niet de beste plek om te wonen of te werken. Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van verslavingsproblematiek dan is de Blankehoeve niet de beste plek voor jou. We zijn tenslotte ook een horecabedrijf waar bepaalde verleidingen aanwezig kunnen zijn. Bovendien hebben wij op het terrein ook te maken met de gasten van het restaurant, ook daar kan niet iedereen tegen. Iets om af te wegen en over na te denken als je eraan denkt om hier te komen wonen!